Duurzaam varkensvlees

Distrivers levert duurzaam varkensvlees aan klanten. Distrivers heeft gekozen voor Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) omdat wij continu op zoek zijn naar duurzame oplossingen. KDV staat voor smaakvol varkensvlees gemaakt met respect voor milieu en dier. Het is een innovatief samenwerkingsverband dat is ontwikkeld door boeren, vleesverwerkers, slagers en retail in samenwerking met overheid, NGO's en onderzoeksinstellingen. Het doel is op een duurzame, verantwoorde manier varkensvlees te maken. 

Gezonde varkens

De boeren zorgen ervoor dat het leven van de varkens zo veel mogelijk aansluit bij het natuurlijke gedrag van het varken. De kraamtijd is langer, de biggen blijven langer bij de moeder. Uit onderzoek is bewezen dat dit beter is voor de gezondheid van zowel moeder als big. Gezonde varkens hebben een hogere weerstand en hebben minder snel antibiotica nodig. Het vlees blijft hierdoor dus gezonder. Onderzoek toont ook aan dat dieren die stressvrij leven voor beter vlees zorgen. Het is voller van smaak en van een uitstekende kwaliteit.

 Zorg voor het milieu

Het energieverbruik is een belangrijk punt. Nu de boeren bewust gemaakt worden van het energieverbruik wordt er al 34% energie bespaard op de boerderijen. Het doel van KDV is dat alle varkensboerderijen in 2016 volledig energieneutraal zijn.

 U vindt alle varkensvleesproducten van KDV als u in het bestelsysteem op de term duurzaam zoekt.