het beste Menu van de Zorg 2017

Na een zinderende kookwedstrijd, voor de achtste keer georganiseerd door Distrivers en gepresenteerd door tv-kok Pierre Wind, is de uitslag bekend. Het keukenteam van Rivas Zorggroep heeft tijdens de finale op 16 november de titel ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’ in de wacht gesleept en daarmee winnen zij € 5.000 voor hun zorgorganisatie.

Het Beste Menu van de Zorg 3.0

Waar de afgelopen jaren de voorrondes van ‘het Beste Menu van de Zorg’ plaatsvonden tijdens diverse beurzen, streden vijf teams dit jaar in hun eigen zorginstelling voor één van de drie plekken in de finale. Zij hebben het ingezonden menu voor eigen cliënten, in eigen keuken bereid. Met deze nieuwe opzet wil Distrivers laten zien dat de gerechten zonder uitzondering toepasbaar zijn in de zorg. De teams van Evean Acht Staten en het Westfriesgasthuis wisten de finale net niet te behalen. De prijs voor het beste dessert, ‘De Gouden Dessertlepel’ en een geldprijs van € 1.000 aangeboden door Campina, is gewonnen door Treant Zorggroep. De samenstelling van vers gepureerd fruit, in laagjes gepresenteerd bovenop een blanke vla was een lust voor het oog en de smaakpapillen (zie pagina 80). Flevoziekenhuis, die dit jaar iedereen verraste door zich als nieuwkomer te plaatsen voor de finale, behaalde een eervolle derde plaats.

Finale

Koks Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap van Rivas Zorggroep kwamen tijdens de finale als winnaars uit de bus. Als voorgerecht serveerde het team een gerecht genaamd ‘kip cocktail Rivas style’. Het hoofdgerecht bestond uit een gehaktbal 'kiekeboe' met stamppotje van zoete aardappel, broccoli en spekjes met geroosterde pijnboompitjes en amandelschaafsel. Als nagerecht hebben de koks een witte chocolademousse met karamel, sinaasappel, gemarmerde chocoladescherven, geroosterde kokos en limoncress geserveerd. Het winnende menu van Rivas Zorggroep wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers, zodat elke bewoner/ cliënt in Nederland kan genieten van ‘het Beste Menu van de Zorg’.