Assortimentsopname Weide Weelde

Distrivers is druk bezig met een verbreding en verdieping van haar assortiment als het gaat om producten die regionaal en duurzaam zijn geproduceerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de opname van ‘Weide Weelde, puur Nederlandse weidezuivel’, geproduceerd door het ‘Boerengilde”.

Weide Weelde, puur Nederlands Weidezuivel van de rijke weiden van de Gildeboeren. Weelderige weiden waar vogels en koeien samen genieten zijn dé bron voor de lekkerste melk. En dat proef je in de zuivel van Weide Weelde.

De melk die zij verwerken tot pure Weide Weelde producten is afkomstig van de Gildboeren uit Noord-Nederland. Boeren die een stap extra zetten in duurzaamheid, door te zorgen voor rijke weiden; kruidenrijk grasland vol vogelgeluiden. En de koeien grazen minimaal een half jaar in de wei.

De Gildeboeren hebben niet alleen aandacht voor hun koeien, maar ook een hart voor de natuur. Zo leveren ze een actieve bijdrage aan de terugkeer van bedreigde weidevogels. Ze zorgen voor kruidenrijke en drassige weiden en in het voorjaar maaien ze het gras later, om de broedende weidevogels niet te verstoren. Als je Weide Weelde koopt, draag je actief bij aan de terugkeer van de weidevogels in Nederland. Per verpakking gaat er 2 cent naar agrarisch natuurbeheer voor de weidevogels.

Weide Weelde zal per medio mei verkrijgbaar zijn bij Distrivers.