De start van het nieuwe haringseizoen

Op 9 juni dit jaar wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Het Nederlands Visbureau schenkt de opbrengst dit jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. De opbrengst van het eerste vaatje gaat naar de stranduitjes die het Ouderenfonds jaarlijks voor duizenden ouderen in de zomer organiseert.

Nieuwe Haring wordt in zes weken tijd van half mei tot juli gevangen. Alle haring die in die periode wordt gevangen, goed vet is, op traditionele manier wordt gekaakt, gezouten en meteen ingevroren, wordt Nieuwe Haring genoemd. Bekijk hier een interessante film over de vangst van de haring.

Haring is een vette vissoort die erg gezond is voor het lichaam. Haring zit vol omega-3 vetzuren die een gunstig effect hebben op hart en het bloedvatenstelsel. Het Voedingscentrum raadt dan ook aan om minstens twee keer per week vis te eten, waarvan minsten één keer vette vis. Haring is daarvoor een goede keuze. Via deze linkvindt u inspiratie en recepten voor heerlijke gerechten met haring.

Vergeet u niet de maandactie van mei! Bestel tot 4 juni de haring met een leverdatum vanaf 11 juni met 10% korting. Verwen uw cliënten met een heerlijke Hollandse Nieuwe. Voor meer informatie kijkt u hier.