Deelnemers ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’ bekend

Ook dit jaar organiseert Distrivers dé kookwedstrijd van de zorg. Vijf teams zullen een driegangenmenu bereiden voor hun eigen cliënten. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale.

Na een uitgebreide selectieprocedure, waarin de gerechten zijn beoordeeld op basis van originaliteit, gerechten die passen bij de doelgroep, toepasbaarheid in de zorg, kostprijs en voedingswaarden, zijn de vijf teams geselecteerd. De deelnemende teams zijn Evean locatie Acht Staten, Flevoziekenhuis in Almere, Rivas Zorggroep, Treant Zorggroep locatie Holdert en Westfriesgasthuis in Hoorn.

Gedurende de hele maand oktober vindt er elke dinsdag een voorronde plaats. Distrivers verbindt zich met de voorrondes van het Beste Menu van de Zorg 2017 aan de Dutch Agri Food Week. Dutch Agri Food Week bundelt initiatieven en activiteiten in een herkenbare week en maakt hiermee de kracht van de sector zichtbaar. De voorrondes op 10 en 17 oktober vallen in de Dutch Agri Food Week.

In de voorrondes krijgen de teams van de jury, op basis van een aantal aspecten, punten toegekend. De jury proeft en beoordeelt één regulier gerecht, één gerecht zonder toegevoegd zout en één met een afwijkende consistentie. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale.

Na vijf spannende voorrondes zal duidelijk zijn welke teams op 16 november tijdens de Dag van de Gastvrijheid tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs van € 5.000,- en de titel ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’ of de prijs voor het beste dessert van € 1.000,-. De finale vindt plaats in het Beatrixgebouw te Utrecht. 

Het Beste Menu van de Zorg 2017 wordt mede mogelijk door Bonduelle en FrieslandCampina.