Distrivers sponsort het Faith Ontbijt

Om Pasen ook in het Sophia Kinderziekenhuis te doen rondwaren organiseert stichting het Faithontbijt dit feestje. Dit is een ontbijt dat speciaal wordt samengesteld voor ouders van kinderen die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis moeten verblijven, zodat zij samen de Paasdagen kunnen vieren! Daarom krijgen alle ouders een heerlijk ontbijt aangeboden, om samen met hun kind van te genieten. Indien mogelijk zorgt de verpleging voor een gedekte tafel om met een groep kinderen op de afdeling aan tafel te gaan.

Het initiatief is in 2008 geleden geboren nadat de familie Moonen geconfronteerd werd met de ziekte van hun dochter en de daarmee gepaarde opname in het Sophia Kinderziekenhuis. Dochter Faith sloeg zich kranig door haar ziekteperiode heen en herstelde goed. Juist op zo'n moment hadden zij als gezin extra behoefte om gewoon weer eens te genieten van de kleine dingen die het gezinsleven zo bijzonder maken. Zo ook met Pasen. Alle kinderen op de afdelingen ontvingen een paasontbijtje. De ouders en overige gezinsleden konden toen helaas niet mee ontbijten.

Op tweede paasdag hebben zij geprobeerd dit op een andere manier op te lossen. Het stralende hoofd van  dochter Faith was onbetaalbaar. Ook haar zus genoot van het even anders aanwezig zijn in het ziekenhuis. Ze hebben heerlijk met elkaar ontbeten! Voor ouders Diana en Jeffrey Moonen was het toen direct duidelijk. Als hun dochter weer gezond en wel aan het paasontbijt kon zitten, dan wilden zij er voor zorgen een paasontbijt voor al die gezinnen die nu hetzelfde meemaken als zij hebben meegemaakt.

Het werd meer. Elk jaar huppelen er vijf paashazen en 1 kip mee en delen knuffels van Anne Claire Petit uit. Twee schmink bedrijven (Ruby Schmink en Sylvia Schmink) voorzien de kinderen en ook sommige verpleegkundigen van een mooi kunstwerk op hun gezicht of arm en een muziektherapeut (Kresko tra la muziko) die op zijn gitaar een feestje bouwt in een ziekenhuisbed en een glimlach op een ziek gezicht tovert.

Zowel artsen als verplegend personeel constateerden dat het uitgereikte ontbijt een bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van het eetpatroon van een groot aantal kinderen. Zien eten doet eten!

Naast de positieve reacties uit het ziekenhuis blijkt er ook grote waardering bij de ouders voor dit initiatief. Op de facebookpagina (www.facebook.com/faithontbijt) van de stichting hebben veel mensen hun dank uitgesproken. De paashazen, knuffels, de geschminkte gezichtjes en de speciale muzikale bijdrage geven een onbetaalbaar feestelijk gevoel.  Uiteraard is het ontbijt niet mogelijk zonder de inspanning van de vrijwilligers, het ziekenhuis en de groep sponsoren. Iedereen die een bijdrage levert aan dit initiatief verdient een grote pluim voor hun inbreng in tijd, ideeën en middelen. Alleen op deze manier kan het Faith Ontbijt uitgroeien tot een mooie traditie die families die het nodig hebben een steuntje in de rug geeft. Als sponsor is Distrivers erg blij een mooie bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie initiatief.