Fijne feestdagen!

Geachte relatie,

Het gure winterweer dat afgelopen tijd over Nederland raasde, levert een spectrum aan gedachten en emoties op. Euforie rondom het genieten van activiteiten in de sneeuw en weemoed bij het schilderachtige aangezicht van witte landschappen, maar ook zorgen rondom de onveiligheid die gladheid met zich meebrengt.

Ziekenhuiszorg ervaart piekmomenten in deze periode . Patiënten doen, bewust of onbewust , een groot beroep op de kracht van voeding. Goed en verantwoord eten en drinken doet medische ingrepen beter slagen en zorgt voor een sneller herstel. Better in = Better out. De ouderenzorg kent een sterke verandering naar de invulling van intensievere zorgbehoefte. Bij deze doelgroep staat het maaltijdmoment nóg meer centraal en doen wij er alles aan om de beleving daarbij optimaal te laten zijn. Afgelopen jaar hebben wij met de aanstelling van extra culinair adviseurs fors ingezet op het samen verbeteren van deze beleving.

Wij willen graag dat mensen voor wie het niet meer vanzelf gaat, ook onze aandacht proeven. In plaats van kerstgeschenken, investeren wij ook dit jaar in buurtrestaurants met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en hebben wij ons ook verbonden aan Stichting Appeltaartconcerten om mensen in ouderenzorg te raken met klassieke concerten.

Het witte winterbeeld bevestigt ons tenslotte ook dat het winter is en 2017 ten einde loopt. We willen u hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking dit jaar . Hele fijne feestdagen gewenst en een gezond en smaakvol 201 8!

Job Hoekstra, Arend Jan Pothof en Sietse Buutkamp