Finalisten 'het Beste Menu van de Zorg' bekend!

Spatels in de aanslag, de messen werden geslepen en ovens warm gestookt. Oktober 2017 stond voor Distrivers en vijf keukenteams uit de zorgsector in het teken van de voorrondes van ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’. Inmiddels zijn de punten vergeven en de strijd is voorlopig gestreden. De drie finalisten zijn bekend en zullen het op 16 november live tegen elkaar opnemen tijdens de Dag van de Gastvrijheid. TV kok Pierre Wind zal de deelnemers weer het hemd van het lijf vragen!

Dit jaar streden vijf teams in hun eigen zorginstelling voor één van de drie plekken in de finale. Zij bereidden het ingezonden menu voor eigen cliënten, in eigen keuken. Met deze nieuwe opzet wil Distrivers laten zien dat de gerechten geschikt zijn voor cliënten en patiënten.

In de voorrondes kregen de teams van de jury, op basis van een aantal beoordelingscriteria, punten toegekend. De jury bestond uit Meesterkok Sjaak Jobse. Dit jaar werd er extra gelet op de toepasbaarheid in de zorg en het beperken van waste. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale.

Na vijf spannende voorrondes zijn het de volgende teams die het tegen elkaar opnemen.

  • Flevoziekenhuis, met Niels Majoor, Emile Hagen en Fatiha el Mhor
  • Treant Zorggroep, met Roel de Leeuw, Annie IJken en Geert Vos
  • Rivas Zorggroep, met Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap

Zij strijden op 16 november tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrixgebouw te Utrecht voor de felbegeerde titel en de hoofdprijs van € 5.000,-. Het beste dessert wint ‘De Gouden Dessertlepel’ en de geldprijs van € 1.000,-.

Kom naar de Dag van de Gastvrijheid op 16 november proeven van de schitterende gerechten die de drie teams serveren. We zien u daar graag! Aanmelden kan hier.

‘het Beste Menu van de Zorg’ wordt medemogelijk gemaakt door FrieslandCampina en Bonduelle.