Nieuw bij Distrivers: Vlega-gehaktbal – 30% minder vlees!

Van alle Nederlanders eet 86% één of meerdere dagen per week geen vlees en mag zich daarom flexitariër noemen. De veldboon staat bekend als een gezond en duurzaam lokaal geteeld eiwitgewas, dat smakelijk en eenvoudig kan worden toegepast in de keukens van zorginstellingen en daarbuiten. De gemiddelde Nederlander eet 70% meer eiwitten dan nodig. De productie van dierlijke eiwitten legt een enorm beslag op natuurlijke hulpbronnen. Vanaf ons 35ste levensjaar verliezen we spiermassa; wanneer we 70 zijn, is de spiermassa in ons lichaam ongeveer gehalveerd. Wie voldoende eiwit eet en beweegt kan dit verlies remmen. Op dit moment komt 70% van de bonen die in Nederland geconsumeerd worden uit het buitenland. In het kader van de circulaire economie is de wens om minder afhankelijk te worden van eiwitimport en waar mogelijk plantaardige eiwitten direct te gebruiken voor humane consumptie (kortere ketens). Meer lokaal!

Wist je dat:

- Eiwitten erg belangrijk zijn om langer gezond en zorg-onafhankelijk te blijven?
- De veldboon enorm eiwitrijk is en daarom goed toepasbaar is in voeding?
- Door minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten te eten je jouw ecologische voetafdruk verkleint?
- Dat 70% van onze huidige boonconsumptie uit het buitenland komt?
- Onze veldbonen uit Noord-Nederland komen?
- Veldbonen goed zijn voor de grondkwaliteit van onze akkers?