NLdoet: Stichting de Trans

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Distrivers draagt graag belangeloos haar steentje bij aan dit geweldige initiatief en dat doen we op vrijdag 9 maart bij Stichting De Trans in Emmen.

De Trans biedt vanuit haar begeleid wonen programma mensen met een verstandelijke beperking of autisme begeleiding en zorg in een vertrouwde leef- en woonomgeving. Voor mensen met een beperking of autisme bieden wij een thuis waar zij dag en nacht ondersteuning krijgen – samen met andere volwassenen in soortgelijke situaties.

Samen met vrijwilligers van Olijslager Verf B.V. en Wie Zorgt B.V. heeft Arend Jan Pothof, algemeen directeur Distrivers, bij Stichting De Trans in Emmen de tuin flink onder handen genomen. Zo moest er een tuinafscheiding worden verwijderd, een tuinhuisje worden geschilderd en werd het terras opnieuw gelegd. Als speciale verrassing kregen de bewoners van De Trans ook nog twee overheerlijke taarten.

In de 2017 waren op 10 en 11 maart ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal!