Pannenkoek met asperges, ham en ei

Het aspergeseizoen is start afgelopen dinsdag 11 april weer van start gegaan.
De asperge is al ruim 5000 jaar een bekend product en zit vol vitamines en mineralen.
Asperges smaken ook heerlijk op een TastyBasics Pannenkoek, lekker met ham en ei.

Alle ingredienten zijn eenvoudig te bestellen op de webshop van Distrivers!

INGREDIËNTEN:

  • asperges
  • kant-en-klare TastyBasics Pannenkoek
  • ham
  • gekookte eieren

BEREIDINGSWIJZE

  • Leg de geschilde asperges plat in een (asperge)pan of bijvoorbeeld braadslede.
  • Giet koud water op de asperges totdat deze net onder staan en voeg wat zout toe.
  • Leg nu een schone theedoek op de asperges en druk een beetje aan, zodat de asperges goed afgedekt zijn door de natte theedoek.
  • Zet nu het vuur aan en breng de asperges aan de kook.
  • Zet het vuur lager als de asperges koken en laat ze 5 tot 8 minuten zachtjes doorkoken, afhankelijk van de dikte van de asperges.
  • Kook ondertussen de eieren.
  • Voel regelmatig of de asperges al gaar zijn door er met een vork in te prikken en de asperge uit het vocht te halen. Buigt de asperge iets door, dan is deze gaar. Zorg dat de asperges niet té gaar worden, dit is niet lekker.
  • Als de asperges gaar zijn, schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Snijd de eieren in stukjes.
  • Verwarm de pannenkoek en beleg hem met een plak ham, 2 asperges en stukjes ei.
  • Leg de uitgelekte asperges op je bord.

Eet smakelijk!