Patiënten waarderen warme maaltijd Treant Zorggroep

Voor cliënten en patiënten is de maaltijd vaak het hoogtepunt van de dag. Wij zijn van mening dat lekker eten en drinken bijdraagt aan een beter welzijn van de cliënt en een sneller herstel van de patiënt. Daarom staat een optimale maaltijdbeleving bij ons centraal.

We zijn dan ook enorm trots dat uit onafhankelijk onderzoek onder patiënten die in de ziekenhuizen van Treant Zorggroep zijn opgenomen, de warme maaltijd met gemiddeld een 7,92 wordt gewaardeerd!

Sinds november 2017 biedt elke ziekenhuislocatie van Treant Zorggroep hetzelfde menu aan. In januari heeft de menucommissie, verantwoordelijk voor de harmonisatie van de menu’s, daarom een nulmeting gedaan naar de waardering van de nieuwe maaltijden. Hierbij is gekeken naar zowel de kwaliteit van de maaltijden (smaak, temperatuur, variatie) als ook het serviceniveau (tijdstip van de maaltijd, hoeveelheid, presentatie en vriendelijkheid van medewerkers).

Een optimale maaltijdbeleving bestaat volgens ons voor de helft uit gastvrijheid, voor een kwart uit sfeer en voor een kwart uit het eten zelf. Door de jarenlange intensieve samenwerking tussen Treant Zorggroep en Distrivers zijn deze drie essentiële elementen perfect in balans. Lees hier het nieuwsbericht.