Start aspergeseizoen!

Het aspergeseizoen gaat op 5 april weer van start!

De asperge is al ruim 5000 jaar bekend en is een meerjarige plant, die 8 tot 10 jaar achtereen op hetzelfde veld wordt geteeld. De bovengrondse plant, met houtige stengels en zijtakken, sterft af in de herfst, maar de ondergrondse delen overwinteren, en vormen in de lente nieuwe stengels. Ze worden als ze nog onder de grond zijn gestoken, en als groente verkocht. Dit zijn de witte asperges. Als de stengels wel boven de grond komen verkleuren ze naar groen of paars.

Asperges worden in klassen verdeeld naargelang de dikte en de schoonheid.  Bij de bereiding van asperges is het van groot belang om ze voldoende te schillen. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Ook is het belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaargekookt.

Omdat dit product vol zit met vitamines en mineralen, kun je op de webshop van Distrivers de lekkerste maaltijden samenstellen in combinatie met heerlijke asperges van onze groenteboer. Verwen cliënten of bewoners extra met deze 'Koningin’ onder de groenten!