Wilgaerden locatie Rozenstaete

In navolging van het opstarten van het De Eetkamer bij appartementencomplex Swettehiem in Leeuwarden, hebben wij het concept ook geïmplementeerd bij Wilgaerden locatie Rozenstaete.

Rozenstaete is een woonzorgcentrum voor ouderenzorg in het centrum van De Goorn. Er zijn koop- en huurwoningen. Rozensteate levert zorg en ondersteuning aan ongeveer 66 cliënten. Zowel in de wijk als aan mensen die in het woonzorgcentrum wonen.

De locatie ligt op 150 meter van winkelcentrum Vijverhof en op ongeveer 150 meter van de bibliotheek (De Goorn). Vanuit Rozenstaete leveren zij tevens zorg in de bebouwde kom van De Goorn.

Het idee achter het De Eetkamer van Ding Dong maaltijdservice is dat bewoners zelf de regie hebben over wanneer ze op welke plek willen eten. Dit kan in het restaurant in het woonzorgcentrum of in de eigen woning. De bewoner blijft eigenaar van de maaltijd. De maaltijden worden koelvers en op persoonsniveau geleverd. De maaltijden worden geregenereerd en uitgeserveerd door enthousiaste, gastvrije vrijwilligers. Tevens zorgen zij voor een prettige sfeer op het gebied van tafelaankleding. Door deze werkwijze zijn er geen hoge exploitatiekosten verbonden aan het samen nuttigen van een maaltijd. Ding Dong maaltijdservice levert maatwerk, elke dag krijgen de vrijwilligers een overzicht met bewoners die ervoor hebben gekozen die dag de maaltijd in het restaurant te nuttigen. Het is enkel nog een kwestie van de juiste maaltijd regenereren en uitserveren.

Uiteraard zijn ook buurtbewoners  welkom om samen een maaltijd van Ding Dong maaltijdservice te nuttigen.