Welkom bij Distrivers
Roerei ofwel scrambled eggs
Roerei ofwel scrambled eggs
Roerei wordt ook wel scrambled eggs genoemd en is heerlijk om bijvoorbeeld je dag mee te beginnen! Maar kan natuurlijk ook als lunch gegeten worden, heerlijk met een broodje en wat sla naar keuze erbij.
Ingrediënten
- 100 ml melk
- 8 eieren
- 25 gram boter
- zout en peper naar smaak
Suggesties
- kaas
- spek
- tomaat
- zalm
- peterselie
- bieslook
- rucola
Instructies
- Breek de eieren in een kom. Voeg de melk toe en meng door elkaar. Je kunt zelf bepalen wat je uit de koelkast toevoegt zoals: groenten, kruiden, fijngesneden zalm, of gesneden vleeswaren.
- Doe de boter in een koekenpan en laat deze heet worden. Voeg nu het roereimengsel toe en temper het vuur. Blijf het geheel rustig doorroeren totdat alle ei en toegevoegde producten gaar zijn.
- Voeg als laatst nog een beetje zout en peper toe. (Zie tip!) Verdeel daarna het ei over borden of schaaltjes. Strooi nog wat overgebleven kruiden of geraspte kaas over het ei om het helemaal af te maken.
Notities
Tip! Voeg het zout en peper toe aan de eieren op het moment dat ze gaar zijn. Op deze manier blijft je roerei romig. Zou je het zout eerder toevoegen, dan worden je eieren waterig.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.