Welkom bij Distrivers
Bruschetta met zoetzure komkommer, sesam en makreel
Bruschetta met zoetzure komkommer, sesam en makreel
Een bruschetta is niets meer dan een gegrild plakje brood. Vroeger strooide men er alleen olijfolie, knoflook, zout en peper op. Er zijn talloze variaties qua topping. Heerlijk te serveren bij de lunch, maar ook als tussendoortje!
Ingrediënten
- 3 gerookte makreelfilets
- 100 gram roomboter
- 1/2 bosje bieslook
- 6 dikke plakken donkerbruin brood
- 1/2 komkommer
- 3 dl azijn
- 300 gram kristalsuiker
- sesamzaadjes ter garnering
- 100 gram gemengde sla
Instructies
- Droog de plakken brood circa 7 minuten in de oven op 180 graden of tot de gewenste krokantheid is bereikt.
- Ontdoe de huid van de gerookte makreel en ‘flake’ deze in kleine stukjes.
- Verwarm de suiker en de azijn met elkaar totdat de suiker is opgelost. Laat het afkoelen.
- Schil met een kaasschaaf of dunschiller mooie linten van de komkommer en leg deze 10 minuten in het suiker-azijn mengsel te marineren.
- Leg de bruschetta's op een mooi bord en besmeer ze licht met roomboter. Leg een aantal blaadjes sla erbovenop en vervolgens de makreel stukjes. Eindig met de mooie krullen van kommer. Besprenkel licht met sesamzaadjes en garneer met wat bieslookringetjes.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.