Welkom bij Distrivers
Veganreepjes in mosterdsaus
Veganreepjes in mosterdsaus
Veganreepjes in mosterdsaus, spruitjes en aardappelpuree met crème fraîche.
Ingrediënten
- 500 gram vegetarische shoarmareepjes
- 105 gram roomboter
- 60 gram bloem
- 2 el grove mosterd
- 300 ml koude groentebouillon
- 900 gram spruitjes
- zout en peper
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 25 ml volle melk
- 75 ml crème fraiche
Instructies
- Schil voor de aardappelpuree de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
- Kook ook de spruitjes 10 minuten in water met zout beetgaar.
- Bak ondertussen de veganreepjes met 20 gram boter lichtbruin.
- Smelt 60 gram boter in een pannetje (de boter mag niet verkleuren). Voeg de bloem toe en gaar de roux op zacht vuur. Roer dit met een spatel gedurende 5 minuten door.
- Meng de mosterd en de koude groentebouillon. Giet dit op de roux en breng op laag vuur aan de kook. Breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper en giet het over de reepjes.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Giet ook de spruitjes af.
- Verwarm de melk en 25 gram boter in een steelpan tot de boter is gesmolten, maar laat het niet koken. Klop dit door de aardappelen en spatel de crème fraîche erdoor. Breng het op smaak met zout. Voeg eventueel nog bieslook toe.
- Bak de spruitjes nog even 3 minuten op gematigd vuur in een koekenpan. Voeg na het bakken en voor het serveren wat nootmuskaat toe.
- Serveer het geheel op borden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.