Welkom bij Distrivers
Ontbijtmuffins met appel
Ontbijtmuffins met appel
Ontbijtmuffins met appel
Ingrediënten
- 1,5 appel (bijvoorbeeld Fuji)
- 250 gram havermout
- 1,5 tl gebroken lijnzaad
- 300 ml sojamelk
- 2 eieren
- 25 gram honing
- 1 tl kaneel
- 2 tl bakingsoda
- 1 el limoensap
- 50 gram rozijnen
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de havermout, bakingsoda, kaneel, snufje zout en het gebroken lijnzaad in een kom.
- Klop in een andere kom de eieren los met de sojamelk, honing en limoensap. Spatel nu de inhoud van het droge mengsel tot 1 glad geheel.
- Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in stukjes (wil je liever appels zonder schil? Schil dan eerst de appels). Roer de stukjes appel en de rozijnen door het beslag.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes, dit gaat het makkelijkste met een ijsknijper. Zet de vormpjes op een bakplaat in de oven en bak de muffins in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze goed afkoelen voor je ze serveert.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.