Welkom bij Distrivers
Varkenshaaspuntjes in champignonroomsaus
Varkenshaaspuntjes in champignonroomsaus
Varkenshaaspuntjes in champignonroomsaus met romanesco bloemkool en skin potato
Ingrediënten
- 600 gram varkenshaaspuntjes
- 50 gram bakboter (voor de varkenshaaspuntjes)
- 200 gram champignons
- 1/2e ui
- 50 gram bakboter (voor de saus)
- 20 gram verse bieslook
- 150 gram koksroom
- 15 gram maiszetmeel
- 2 groentebouillonblokjes
- 250 ml water
- 900 gram romanesco
- 900 gram skin potato
- 50 gram boter
- zout, peper, nootmuskaat
Instructies
- Zet een pan water op voor de Romanesco met een beetje zout. Verdeel de varkenshaaspuntjes in porties van +/- 100 gram. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Doe de Romanesco in het kokende water en kook ze gaar in 15 minuten. Schil de ui en snijd hem in blokjes. Doe de boter in een koekenpan en als deze lichtbruin is, voeg de uien en champignons toe en kleur ze licht. Bak de Skin potato in een andere koekenpan goudbruin. Doe het water, groentebouillonblokje, koksroom, zout en peper ineen pan en breng aan de kook. Meng het maiszetmeel met een beetje water en bind dit in de roomsaus. Verhit de bakboter en laat deze bruin worden. Kruid de varkenshaaspuntjes en bak ze snel bruin aan beiden kanten, niet te gaar. Breng de saus op smaak met zout, peper en wat gehakte bieslook (bewaar wat hele stelen bieslook). Giet de Romanesco af en houd het warm. Kruid de Skin potato met zout. Schep de producten in schalen of schep het op borden en giet de saus over het vlees heen. Doe wat nootmuskaat over de romanesco. Garneer met de hele stelen bieslook.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.