Welkom bij Distrivers
Ambachtelijke kalfsrollade
Ambachtelijke kalfsrollade
Ambachtelijke kalfsrollade met jus, koolraap met groene kruiden en roseval aardappeltjes met rozemarijn.
Ingrediënten
- 1 kilo kalfsrollade
- 75 ml rode wijn
- 200 gram boter
- 1/4 gesnipperde ui
- 2 el ketchup
- 1 el bloem
- 1 kilo koolraap
- 1 gram tijm
- 2 gram verse salie
- 1 gram lavas
- 1 kilo roseval aardappelen
- 1 el fijngescneden rozemarijn
- 2 sjalotten
- 6 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml water
- snufje kruidnagel
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Meet de hoogte van de rollade. (Tip: de garingstijd van de rollade in de oven is 6 maal de hoogte plus 15 minuten. Als de rollade bijvoorbeeld 8 centimeter hoog is (6 x 8 = 48 minuten + 15 minuten), moet de rollade in totaal 63 minuten in de oven).
- Bak de rollade in een braadpan om en om tot de rollade licht gekleurd is, blus dit af met rode wijn. Plaats de rollade in de ovenschaal met het vocht en voeg nog 150 ml water toe. Dek de ovenschaal af met aluminium folie. Het is belangrijk om dit goed en volledig af te dekken. Plaats daarna de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de rollade om. Haal nadat de garingstijd voorbij is de rollade uit de oven. Laat deze vervolgens 5 minuten rusten.
- Wanneer de kafsrollade in de oven zit, kun je aan de slag met de aardappelen. Spoel de ongeschilde aardappelen af en snijd ze in 4-6 stukken. Snijd de sjalotten in vieren. Halveer de knoflookteentjes. Schep de aardappelen met de olie, sjalotten, knoflook en rozemarijn op het bakblik/ovenschaal goed door elkaar. Bak de aardappelen in ongeveer 50 minuten gaar in het midden van de oven. Schep ze halverwege om. Bestrooi ze vlak voor het serveren met zeezout.
- Wanneer de aardappelen in de oven staan bij de kalfsrollade kun je aan de slag met de koolraap. Schil de koolraap en snijd de koolraap in reepjes (lengte ongeveer 5 cm en de dikte van ongeveer 1 cm). Kook nu de koolraap in ruim water met zout en 25 gram boter in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en voeg de boter, tijm, lavas en (gesneden) verse salie toe. Stoof dit op zacht vuur ongeveer 5 minuten en dan is het klaar.
- Tijdens het rusten van de kalfsrollade, maak je de jus. Giet het vocht uit de ovenschaal in een pan en Zet dit op laag vuur en meng dan het (koude) water met de bloem en voeg dit toe aan het vlees vocht. Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg nu een snufje kruidnagel toe en breng de jus op smaak met zout en peper.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.