Welkom bij Distrivers
Gebonden venkelsoep
Gebonden venkelsoep
Gebonden venkelsoep met zalmsnippers
Ingrediënten
- 3 venkels
- 1,5 ui
- 45 gram roomboter
- 6 tl bloem
- 180 ml volle melk
- 1,5 bouillonblokje (groente)
- 150 gram gerookte zalm
- tuinkers scheuten
- 750 ml water
- peper
Instructies
- Halveer de venkels en verwijder de harde kern. Snijd deze in dunne repen. Snipper de ui. Verhit vervolgens de boter in een pannetje. Fruit de uit en bak de venkel hierin mee, voor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en blijf circa 3 minuten roeren/bakken. Vervolgens kan de melk, het water en het bouillonblokje toegevoegd worden. Zet het vuur lager als het geheel kookt. Kook het voor ongeveer 10 minuten, totdat de venkel gaar is geworden.
- Snijd tijdens het koken van de basissoep de zalm in snippers. Gebruik een staafmixer voor het pureren van de soep, doe dit totdat je de gewenste dikte bereikt. Voeg wat peper toe om de soep wat meer pit te geven.
- Ook deze soep is handig om mee te nemen naar werk. Garneer de soep met de zalmsnippers en eventueel wat tuinkers.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.