Welkom bij Distrivers

Gekarameliseerde rabarber met vanilleroom

Gekarameliseerde rabarber met vanilleroom

Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram rabarberstukjes
  • 250 gram kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 160 gram mascarpone
  • 200 gram crème fraiche
  • 8 gram vanillesuiker

Instructies
 

  • Was de rabarber en haal van de onderkant een stukje af van. Je neemt nu vanzelf een deel van het stugge rabarbervel mee naar boven. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm.
  • Smelt in een koekenpan de boter en bak hierin zachtjes de stukjes rabarber. Voeg beetje bij beetje de suiker toe, roer dit er doorheen en laat het 5 minuten stoven. Laat het vervolgens afkoelen in een schaal in de koelkast.
  • Meng voor de clotted cream de crème fraiche en de mascarpone rustig door elkaar. Voeg de vanillesuiker toe en spatel rustig tot 1 geheel. Schep de rabarber stukjes in een glas of schaaltje en schep er een flinke eetlepel vanille clotted cream bovenop.

terug naar boven