Welkom bij Distrivers
Kalfswang in mosterdsaus
Kalfswang in mosterdsaus
Kalfswang in mosterdsaus, spruitjes met spek en aardappelpuree met crème fraîche.
Ingrediënten
- 1 kilo kalfswang
- 1 winterwortel
- 500 ml runderbouillon
- 50 ml rode wijn
- 1 ui
- 80 gram boter
- 60 gram bloem
- 2 el grove mosterd
- 900 gram spruitjes
- 125 gram spekreepjes
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 25 ml volle melk
- 25 gram roomboter
- 75 ml crème fraiche
- peper en zout
Instructies
- Maak de wortel en ui schoon en snijd dit in stukken van ongeveer 1 centimeter.
- Bak de kalfswang in een braadpan met 20 gram boter, tot deze licht gekleurd is. Voeg nu de ui en wortel toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Blus het af met de rode wijn.
- . Voeg de runderbouillon toe, breng het aan de kook en laat de kalfswang op laag vuur in plusminus 4 uur langzaam gaar stoven. Draai de kalfswang om de 30 minuten om. (Tip: als er teveel vocht verdampt, voeg wat water toe).
- Terwijl de kalfswang stooft, maken we de mosterdsaus. Smelt 60 gram boter in een steelpan (vuur niet te hoog, de boter moet niet verkleuren). Voeg de bloem toe om een roux te maken en gaar dit op laag vuur. Roer dit voortdurend met een spatel in ongeveer 5 minuten gaar. Plaats de roux in de koelkast.
- Als de kalfswang 3 uur staat te garen beginnen we aan de aardappelpuree en de spruitjes. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
- Kook nu de spruitjes 10 minuten in water met zout beetgaar en giet ze af. Giet daarna de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Verwarm de melk en de boter in een steelpan tot de boter is gesmolten, maar laat het niet koken. Klop dit door de aardappelen en spatel de crème fraîche erdoor. Breng het op smaak met zout. Voeg eventueel nog bieslook toe.
- Bak de spekjes uit op gematigd vuur in een koekenpan. Voeg nu de spruitjes toe en roerbak de spruitjes ongeveer 3 minuten mee. Voeg na het bakken en voor het serveren wat nootmuskaat toe.
- Als de kalfswang gaar is, halen we de roux uit de koelkast en voegen de mosterd toe. Giet het vocht van de kalfswang door een zeef en vang het op. Gebruik daarvan 300 ml, giet dit op de roux en breng op zacht vuur aan de kook. Proef de saus en voeg indien nodig zout en peper toe. Giet als laatst de saus over de kalfswang.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.