Welkom bij Distrivers

Lamscurry

Lamscurry

Lamscurry met zoete aardappel, gele rijst en doperwten met munt.
Bereidingstijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram lamspoulet
  • 50 ml olijfolie
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 el Madras kerrie
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 el gemberpoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 uien
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 bos koriander
  • 450 gram basmati rijst
  • 1 tl kurkuma
  • 4 takjes munt

Instructies
 

  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het lamsvlees in stukken van 2 cm en doe het samen met de kruiden en kerriepoeder in de pan, bak het geheel 15 minuten. Pel ondertussen de knoflook en ontvel zowel de gemberwortel als de uien. Snijd de knoflook, gember en uien vervolgens in dunne plakken. Roer het door het lamsvlees en laat alle ingrediënten zachtjes sudderen voor 15 minuten.
  • Doe de gepelde tomaten, de bouillonblokjes, een snufje zeezout en fijngemalen peper in de pan. Voeg wat water toe totdat de ingrediënten net onder staan en breng het geheel aan de kook. Zet hierna het vuur zachter met een deksel op de pan. Stoof de curry op laag vuur gedurende 1,5 uur of totdat het lamsvlees mals is geworden en de saus goed ingekookt is.
  • Roer de curry af en toe door tijdens het koken. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes en voeg ze toe aan de curry tijdens het laatste half uur. Breng de rijst aan de kook samen met de kurkuma en een beetje zout. Zorg ervoor dat alles net onder water staat en kook de rijst circa 15 minuten en schep het daarna nog even om. Doe de doperwten in een pan met een klein beetje water en breng het eventueel met zout aan de kook en zet daarna het vuur laag. Was en snijd ondertussen de munt fijn. Giet de doperwten af en voeg de gehakte munt toe.
  • Proef de curry en breng het op smaak met zeezout en peper. Scheur de verse koriander in stukjes en schep het door de curry net voor het serveren. Schep het geheel in schalen of borden en eet smakelijk!

terug naar boven