Welkom bij Distrivers
Lamslapje in jus
Lamslapje in jus
Een heerlijk recept uit ons inspiratiemagazine. Een lamslapje in jus met koolrabi en pommes duchesse.
Ingrediënten
- 6 gebraden lamslapjes
- 50 gram tomatenpuree
- 5 dl vleesjus
- boter of olie om in te vetten
- 1,2 kg koolrabi
- 1 kg pommes duchesse aardappelen
- 2 dl water
Optioneel
- 2 el piccalilly saus
- 1 sjalot
- handje gesneden bieslook
Instructies
- Doe de tomatenpuree en de jus in een pan en verwarm het geheel. Leg vervolgens de lamslapjes in de pan tot ze net onder de jus staan en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes sudderen. Je kunt eventueel nog wat fijngesneden stukjes bieslook, een gesnipperde sjalot en 2 eetlepels piccalillysaus toevoegen aan de jus.
- Verwarm ondertussen de pommes duchesse volgens bereidingsvoorschrift of bak ze in de airfryer/frituurpan goudbruin.
- Snijd ook de koolrabi in kleine blokjes en roerbak de blokjes in een beetje boter in circa 4 minuten gaar. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe.
- Serveer de lamslapjes met de jus, pommes duchesse en koolrabi samen op een bord.
Notities
Tip! Varieer eens door bosbessenjam of sinaasappel marmalade toe te voegen aan je jus voor een heerlijk fruitige smaak!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.