Welkom bij Distrivers
Salade met gerookte makreel
Salade met gerookte makreel
Salades zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook zeker geschikt als lunch of diner als maaltijdsalade. Om je salade nog net dat beetje extra te geven, kun je onderstaande tips toepassen:• Voeg voor een heerlijke crunchy bite eens noten of zaden toe zoals walnoten, pijnboompitten, sesamzaad, pecannoten of pompoenpitten.• Om je salade nog wat specialer en extra lekker te maken kun je er croutons, zongedroogde tomaat, zilveruitjes, olijven en/of verse kruiden aan toevoegen.• Voor een complete maaltijdsalade kun je bijvoorbeeld krieltjes, zoete aardappel, quinoa, rijst, linzen, penne of kikkererwten toevoegen.
Ingrediënten
- 200 ml Griekse yoghurt
- 3 el citroensap
- 2 el wijnazijn cider honing
- 1 tl suiker
- 200 gram Romeinse sla, losse blaadjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 groene appel, in blokjes
- 1 bos radijsjes (16 stuks, dunne plakjes)
- 250-300 gram gerookte makreel, in stukjes, zonder graat
- 15 steeltjes bieslook, fijngehakt
- zout en peper
Instructies
- Klop in een kommetje de yoghurt met citroensap, azijn, suiker en een snufje zout en peper tot een dressing. Meng in een grote kom de sla met komkommer, appel, radijs, makreel en bieslook. Schep op 6 borden, sprenkel wat dressing erover en serveer het met bijvoorbeeld wat geroosterd brood. Zet de overgebleven dressing op tafel in een bakje.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.