Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
3 heerlijke zomerse desserts
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Nagerecht
Porties
6
Ingredients
Aardbeienyoghurt met bitterkoekjes
25
gram
bitterkoekjes
300
gram
Skyr
200
gram
aardbeien
300
gram
aardbeienyoghurt
Mango kwark trifle
50
gram
cake
150
gram
mangoblokjes
200
gram
vanillevla
250
gram
magere kwark
Havermout rood fruit dessert
250
gram
bosvruchtenmix
500
gram
magere kwark
100
ml
gecondenseerde melk
120
gram
havermout
Instructions
Aardbeienyoghurt met bitterkoekjes
Doe de aardbeien in een blender of keukenmachine en meng tot je een gladde aardbeiensaus hebt.
Roer de aardbeienyoghurt door de Skyr en voeg de helft van de bitterkoekjes toe.
Verdeel het yoghurtmengsel over 6 glazen.
Garneer met de aardbeiensaus en de andere helft van de bitterkoekjes en serveer direct.
Serveertip! Verdeel de verschillende ingrediƫnten in laagjes over de glazen. Garneer het verse fruit als topping om het dessert helemaal af te maken!
Mango kwark trifle
Snijd de cake in blokjes.
Voeg de helft van de mangoblokjes toe aan de kwark en bewaar de rest voor de garnering.
Verdeel de vanillevla over 6 glazen en leg hierop de blokjes cake. Verdeel vervolgens het kwarkmengsel erover.
Garneer af met de mangoblokjes en serveer direct.
Havermout rood fruit dessert
Meng de kwark met de gecondenseerde melk en klop goed door elkaar.
Maak vervolgens 3 lagen in een glas. Begin met een royale lepel rood fruit, een handje havermout, gevolgd door het
kwarkmengsel en wederom een laag rood fruit.
Afhankelijk van het formaat van het glas zou je de lagen kunnen herhalen.