Welkom bij Distrivers
Zalm met krokante korst
Zalm met krokante korst
Zalm met krokante korst met dillesaus, wortel duo en aardappeldoperwtpuree.
Ingrediënten
- 6 zalmfilets
- sap van 2 citroenen
- 3 el bloem
- 4 eieren
- 12 el panko broodkruimels
- maridor viskruiden
- bosje verse peterselie
- olie
- 300 ml mayonaise
- 50 gram augurk
- 50 gram zilveruitjes
- 3 takjes dille
- 1 citroen
- 1,2 kilo regenboog wortelschijfjes
- 450 gram doperwten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 25 ml volle melk
- 25 gram roomboter
- 75 ml crème fraiche
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in met boter of olie. Dep de zalmfilets droog en bestrooi de bovenkant met wat viskruiden en verse peterselie. Sprenkel hierover de citroensap.
- Klop 3 eieren los in een kom. Strooi de bloem en panko ook allebei apart van elkaar in een kom. Vervolgens haal je de zalmfilets één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de broodkruimels.
- Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bak ze in circa 12 minuten gaar in de oven. Er zal een krokante en goudbruine laag op de zalm ontstaan.
- Als de zalm in de oven staat beginnen we aan de aardappeldoperwtpuree. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Kook ondertussen ook de doperwten volgens de verpakking gaar. Giet daarna de aardappelen en doperwten af en stamp de aardappelen en doperwten samen fijn.
- Verwarm de melk en de boter in een steelpan tot de boter is gesmolten, maar laat het niet koken. Klop dit door de aardappelen en doperwten en spatel de crème fraîche erdoor. Breng het op smaak met zout.
- kook ondertussen voor de dillesaus 1 ei circa 8 minuten tot deze hardgekookt is. Spoel het ei koud en pel deze.
- Schep de mayonaise in een kom. Snijd de augurk, het hardgekookte ei en de zilveruitjes in kleine stukjes. Hak de gewassen dille fijn en voeg alles bij de mayonaise. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap.
- Kook ook de wortelschijfjes beetgaar en giet af. Meng ze vervolgens met een beetje boter en zout en peper naar smaak. Serveer het geheel op een bord.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.